Translate

Bu Blogda Ara

21 Haziran 2016 Salı

Ramazan Ayında Herbalife ile Sağlıklı ve Rahat Beslenme




              Ramazan ayının başlamasıyla yeni bir beslenme düzenine geçiyoruz. Acaba oruç tutarken nasıl sağlıklı beslenebiliriz ? Herbalife ürünlerini nasıl kullanabiliriz ?

             Öncelikle sıvı tüketimimizi azaltmamalıyız. İftarda çok fazla su tüketmek yerine çorba ve sebze yemekleri,meyve kompostosu gibi hem kalorisi hem de su içeriği olan yiyecekler bizim için idealdir. İftardan sonra su tüketimimiz sahur bitene kadar 2-2,5 litre olmalıdır. Suyun yanı sıra lifli besinlerin tüketimine de dikkat etmeniz gerekir. İçeriğinde prebiyotik inülin lifi ( sindirimi destekleyen çözülebilir bir prebiyotik lif türüdür. ) ve domates likopeni ( güçlü bir antioksidandır. ) bulunduran Gurme Domates Çorbasından da iftarda rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca yemekten sonra Herbalife Çayını içerek,akşam iftarınızı lezzetli bir şekilde sonlandırabilirsiniz. Elbette kullanmakta olduğunuz besin takviyelerinin kullanımına da devam etmenizi hatırlatmak isterim. Sahurda da,yine aynı şekilde beslenmeye ve yeterli miktarda sıvı alımına dikkat etmeniz gerekir.
Beyaz pilav,ağır şerbetli tatlılardan uzak durmakta yarar var bunların yerine meyve kompostosu,sütlü tatlılar tercih edilebilir ve 1-2 kaşık az yağlı bulgur pilavı yenebilir.
Yemeklerde eğer ramazan pidesinden vazgeçemiyorsanız pilav ve makarnayı menüden çıkarabilirsiniz. Sebze ve et içeren ana yemek gerekli proteini ve vitaminleri almak için idealdir.
Hepinizin sağlıklı bir ramazan geçirmesi dileğiyle.

Prof.Dr.Banu ÇAYCI
Herbalife Türkiye
Beslenme Danışma Kurulu Üyesi


Ramazan süresince Herbalife ile sağlıklı beslenme programı

İftar: Sağlıklı ve protein ağırlıklı ( ızgara et, ızgara köfte , ızgara tavuk ve baklagiller )bir öğün ile orucunuzu açın.Ramazan ayının vazgeçilmezi olan ramazan pidesini az miktarda tüketmeniz önerilir. Pide ile birlikte beyaz pirinç tüketmemeye özen göstermeniz gerekir.

İftar yemeğinizden sonra sahur vaktine kadar 2 – 2,5 litre su tüketmeniz önerilir.

İftar yemeği ile sahur yemeği arasında 2 – 3 bardak Herbalife bitkisel çay tüketilmesi önerilir.

Sahur: 400 ml süt ile birlikte 4-5 ölçü kaşığı Herbalife Formule1 Shake tüketmeniz önerilir.

Damak tadınıza göre Yoğurt ile de tüketim yapılabilir.

Herbalife Bitkisel Lif Tablet kullanıyorsanız iftar ve sahur öğünleri ile birlikte 3 er adet almanız önerilir.

Herbalife Thermo Complete kullanıyorsanız iftar ile sahur arası bir tablet sahur yemeğinden sonra bir tablet alınması önerilir .


Ramazanı Rahat ve Hafif Geçirmek İçin Uzmanından Beslenme Önerileri

  Bu sene ramazan son yılların en uzun ve en sıcak günlerine denk geliyor. Sıcak ve sürenin uzunluğu sebebiyle en çok dikkat edilmesi gereken konu da sıvı dengesidir. Uzun saatler sürecek olan açlık ve susuzluktan dolayı,sıvı ve elektrolit kaybı dikkat edilecek ilk madde olmalıdır.

 
 Vücudun açlığa toleransı suyla kıyaslandığında çok daha fazladır. Ter ve idrar yoluyla kaybedilen ve gün içinde temin edilemeyen sıvının telafi edilmesi gerekir. Ramazan boyunca sürdürülecek yeni beslenme düzeninde; iftarla imsak arasında vücut için gerekli sıvı ve elektrolitleri düzenlemek gereklidir. İftardan yatana kadar geçecek sürede ve sahurda bol sıvı tüketilmeli, bu sıvıların yüksek şeker, gaz ve yüksek kafein içermemesine dikkat edilmelidir. Su, açık çay, bitki veya meyve çayları, ayran, kefir, maden suları sıvı ihtiyacının ve elektrolit dengesinin sağlanması açısından tercih edilebilecek sağlıklı sıvı kaynaklarıdır. İdrar çıkışları günde 6-7 kere olacak şekilde sıvı alımı mutlaka sağlanmalıdır.

  Sindirim sisteminin çok uzun süre boş kalmasından dolayı, yemek yeme hızı da ramazan döneminde çok önemlidir. Yemekler yavaş yavaş yenilmeli, mutlaka iyi çiğnenmelidir. Yemek kısa zamana sıkıştırılmamalıdır. İftar önce yarı sulu gıdalarla açılıp mide ve sindirim sisteminin çalışmaya başlaması için biraz zaman tanınmalıdır. İftar da önce su arkasında çorba içilip 15-20 dakika bekleyip yemeğe sonra devam etmek mide ve sindirim sistemine bu süreyi tanımayı sağlayacaktır. Çok sıcak – soğuk besinlerden kaçınmak mide ve sindirim organlarının toleransını artıracaktır. Gazlı içeceklerden özellikle iftar sırasında kaçınmak gerekir. Yemeklerden sonra yatar uyur uzanır pozisyona gelmemek mide ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına olanak sağlayacaktır.

  Vücudumuzun ihtiyacı olan besin öğelerini sağlayabilmek için, azar azar ve sık sık beslenme kuralına uymak gerekir. İftar önce yarı sulu gıdalarla açılıp, 15-20 dakika sonra etli sebze yemekleri, zeytinyağlı sebze veya et yemekleriyle devam edilebilir. Salata mutlaka sofrada bulunmalı, kalsiyum ihtiyacı için ayran-cacık veya kefir tercih edilmelidir. Karbonhidrat kaynağı olarak bulgur –firik pilavı, makarna, tam tahıllıları içeren ekmekler tercih edilebilir. Pide yenilecekse çok sıcak olmamalı ve porsiyonuna mutlaka dikkat edilmelidir. İftardan bir iki saat sonra meyve veya meyveli tatlılar, sütlü tatlılar veya ramazan ruhuna uygun olacak hafif tatlılar küçük miktarlarda tüketilebilir. Tatlı tercihi yapılacaksa ne sıklıkta yenildiğine ve miktarına mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Sahura mutlaka kalkılmalıdır. Sahur güne başlama saatine çok yakın olduğu için mümkünse sahurdan sonra uyumayıp güne devam etmek iyi bir tercih olabilir. Sahurda kahvaltılıklar tercih edilebilir, az yağlı peynirler, yumurta, süt veya ayran, tam tahıllı ekmekler, meyve ve mutlaka bol su tüketilmelidir. Yumurta hem enerjisi düşük olduğu için hem de uzun süre tokluk sağladığı için sahurda rahatlıkla tercih edilebilecek bir besindir. Uzun saatler süren açlıktan sonra kan şekerini düzenleyecek, boşalan karbonhidrat depolarının dolmasını sağlayacak, kompleks karbonhidratlardan zengin beslenmek gerekir. Basit karbonhidratlar diye tarif ettiğimiz şeker, şekerli besinler, beyaz un ve rafine edilmiş besinlerden kaçınıp, kepekli – integral veya tam diye tarif edilen karbonhidratlara, sebze ve meyvelerle karbonhidrat depolarını ve kan şekerini düzenlemeye çalışmak hem kilonuzu korumanıza hem de sağlıklı beslenmenize yardımcı olacaktır.


  Kilo almamak için yenilen besinlerin yağ içeriğine mutlaka dikkat etmek gerekir. Kızartma yerine haşlama-ızgara-sebze suyunda pişmiş az yağlı yemekler tercih edilmelidir. Yenilen besinlerin porsiyonlarına dikkat edilmeli, mideyi rahatsız edecek, gereksiz kalori almamızı sağlayacak büyük porsiyonlardan kaçınılmalıdır. Tatlıların tüketim sıklığı haftada 1-2 kereyi aşmamalı ve porsiyonları küçük tutulmalıdır. Yemeklerden sonra, günün açlığı üzerine yorgunluk ve kan şekerinde ki değişimler yüzünden ağırlık çökebilir. Yemeklerden sonra yatar uyur ve ya uzanır durumda kalmamak, küçük aktiviteler yapılmak faydalıdır. İftardan 1-1,5 saat sonra düşük tempoda yürüyüş yapılabilir, bu yürüyüş sindirimi kolaylaştıracağı gibi alınan enerjinin de yakılmasını sağlar. Sıvı tüketimine dikkat edilmeli, şekerli – gazlı yüksek kalorili içecekler yerine öncelikle su tercih edilmelidir.

  Ramazan sofralarımızı ciddi anlamda değiştiriyor. Meyve ve sebze tüketimini çok kolay ihmal edebileceğimiz duruma gelebiliyoruz. Meyve ve sebze günlük beslenmemizde mutlaka yer almalıdır. Kalsiyum ihtiyacı ve tansiyonu düzenli tutabilmek için süt ve ürünlerine iftarda ve sahurda mutlaka yer vermeliyiz.

  Oruç tutmak dinimiz tarafından sağlıklı bireylere farz tutulmuştur. Diyabet, hipertansiyon, böbrek hastalığı, diyaliz hastası, organ nakli yapılmış biriyseniz oruç tutmak için mutlaka doktorunuzla görüşün. Gebe veya emzikliyseniz jinekoloğunuzdan mutlaka oruç tutabilmek için bilgi alın.
                                      Canan AKSOY
                            Herbalife Danışman Diyetisyeni


Sıcak Yaz Günlerinde Oruç Tutacaklara Altın Öneriler...!



  Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmet Tamer’in sıcak yaz günlerinde oruç tutacaklara sıraladığı altın öneriler;

  Ağır gıdalar ani kalp, damar ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına sebep olabilir,
  Güneşin doğuşundan batışına kadar geçen sürede yeme içme faaliyetlerinin yanı sıra günlük hayata getirilen başka kısıtlamalara da başarıyla uymanın ödülü olarak oturulan iftar sofraları özellikle zengin ve çeşitlilik arz eden gıdalarla dolarken, kabaran iştahımızla aşırı ve yanlış beslenmemize de neden olabilir. Açlığımızı hızla bastırmaya çalışırken kısa sürede hızla ve ağır gıdalar tüketildiğinde özellikle sağlık problemi olan kişilerde ani kalp damar ve sindirim sistemi rahatsızlıkları ortaya çıkabilir.

  Sahura kalkmamak halsizliğe ve konsantrasyon bozukluğuna yol açabilir,
  Öncelikle Ramazan’da sahura mutlaka kalkılmalı ve mümkünse orucun başladığı imsak saatine en yakın zamanda sahur yemeği yenilmelidir. Gece yemek yiyip yatmak ya da hiç sahur yapmamak uzun yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında saatler içerisinde kan şekerinin çok düşmesine ve sıvı eksikliğinin belirgin hale gelmesine neden olabilir. Bu durum gün içerisinde halsiz kalmanıza ve konsantrasyon bozukluğuna yol açabilir.

  Sahurda küçük ama doyurucu porsiyonlar tercih edilmeli,
  Sahurda peynir gibi süt ürünleri, yumurta, domates salatalık gibi taze sebzeler içeren hafif ama tok tutucu bir kahvaltı yapmak sağlıklı bir seçenektir. Arkasından çorba ve zeytinyağlı sebze yemekleri ve meyve yenebilir. Süt ve süt ürünleri ile yumurta günlük protein ihtiyacını karşılarken, karbonhidrat ve lif ihtiyacı için de meyvenin yanı sıra tam buğday ekmeği, kepekli makarna ya da bulgur tercih edilmelidir. Ayrıca meyve kurusu ve ceviz, badem gibi kuru yemişler de fırsat buldukça tüketilmelidir. Tüm bu çeşitlerden tercihe göre küçük porsiyonlar hazırlanmalı, aşırı yememeye özen gösterilmelidir. Aksi takdirde aniden yükselen kan şekerini kontrol etmeye yönelik pankreastan salgılanacak fazla miktarda insülin, ilerleyen saatlerde kan şekerini bu sefer aşırı düşürebilir ve yemek yemiş olmanıza rağmen açlık hissi ile birlikte halsizlik ön plana çıkabilir.

  İftarda hemen ana yemeğe geçilmemeli,
  İftarda orucu hafif bir kahvaltı sonrası çorba gibi sindirimi kolay gıdalarla açmak çok sağlıklı bir seçim olacaktır. Kahvaltı ve çorba ile orucu açtıktan sonra biraz bekleyip, bu arada özellikle günlük sıvı eksiğini su, taze meyve suları ya da ayran gibi sıvılarla gidermeye çalışmak yararlı olacaktır. Oruç açıldıktan 15-20 dakika kadar sonra ana yemeğe geçilebilir. Ana yemekte et, tavuk ya da sebze yemekleri tercih edilebilir, ancak bunların kızartma tarzı aşırı yağlı ve sindirimi zor olacak şekilde pişirilmemiş olmasına dikkat edilmeli; az yağlı, ızgara, haşlama ya da buharda pişirme yöntemleri ile hazırlanmasına özen gösterilmelidir.

  Yemeğinizi yavaş yiyin, iftardan sonra yürüyüş yapın,
  Yemeğin yavaş yavaş yenmesi, lokmaların ağızda uzun süre çiğnendikten sonra yutulmasının yanı sıra iftardan 1-2 saat sonra yapılacak hafif bir yürüyüş, hem sindirime yardımcı olacak hem aşırı bir tüketim olduysa kalori yakmayı sağlayacaktır. Ayrıca bu egzersizler kalp damar sağlığınız için de oldukça faydalı olacaktır.

  İftarla sahur arasında her saat için 2-3 bardak su için,
  Yetişkin bir insan ter, solunum, idrar yolu ve dışkı ile kaybettiği suyu yerine koyabilmek için günde yaklaşık 3-4 litre sıvıya ihtiyaç duyar. Bunun yaklaşık yüzde 40’ı yemekler, meyve suyu, maden suyu, çay vb diğer içeceklerle karşılanabilir, ama geri kalan yaklaşık 1,5 ila 2,5 litre arası miktarın doğrudan su olarak karşılanması gerekir. Bu miktarı iftardan itibaren başlayarak sahura kadar uyanık olunan her saatte 2-3 bardak su içecek şekilde tamamlamak gerekir.


Aşağı Kilo Kontrol Programı Nedir ve nasıl uygulanır.?


              Bu program Herbalife beslenme programlarında en önemli ve en çok talep gören programlar arasında. Daha basit bir şekilde anlatacak olursak aşağı kilo kontrol programı var olan mevcut vücut ağırlığımızın olması gerekenden yani boyumuza oranla fazla olması durumunda Herbalife İç Beslenme Ürünleriyle kişiye  göre uygulanan bir beslenme programıdır. Hangi durumlarda uygulanır ki hepimizinde tahmin edeceği gibi vücut ağırlığımızın boya göre oranı yüksek olması  demek ya da bilinen bir tabirle fazla kilolu yani şişmanlık problemi ortaya çıktığında kişilerin beslenmesinde destek olmak için uygulanan kişiye göre beslenme tarzıdır.

Aşağı kilo kontrol programı nasıl uygulanır? 

 Herbalife iç beslenme ürünleri ile temelde üç amaçlı insanlara yarımcı olunuyor. Bunlardan dedİğimiz gibi en çok talep edilen aşağı  kilo kontrol programı. Bunun sebebi de tabi ki insanların günden, güne kilo fazlalıklarının oluşması. İnsanlar artık bilinçlendi bu nedenle çare aramaktalar ve çözüm noktasında tabiki şünü düşünüyorlar kilo proplemini ortadan kaldırırken sağlıklarını da kaybetmek istemiyorlar. bu noktada Herbalife ürünleri 31yıllık ürün kalitesi ve güvenirliliği ile sorunu olan kişilerin çözüm noktasında Herbalife beslenme tarzını tercih etmelerine sebep oluyor.

Herbalife iç beslenme ürünleri ile aşağı kilo  kontrolü yapmak isteyen kişiler ürün kullanmaya karar verdiklerinde ikinci bir şans daha elde ediyorlar. bu şans da ürün kullanım esnasında onlara rehber olacak,takiplerini yapacak ücresiz danışman hizmeti alırlar tabi istediklleri takdirde.Karar vermek işin anahtarıdır. karar verdikten sonra ister oldukları çevrede isterse çeşitli yollarla mesela referans, internet, el ilanı,afiş vs gibi yöntemlerle Bir Bağımsız Herbalife Distribütörüne ulaşarak ürün talepedebilirler. şu algılanmamalı Distribütör ister bulunduğu ofsten isterse telefonla destek verebilir. ikisi de aynı şey çünkü ürün kullanımı çok kolay ve herkesin yapabileceği basitlıkte olduğu için telefon desteği yeterli gelecektir. şu algılanmamalı Herbalife bağımsız Distribütörü bir sağlıkcı değil ve çalıştığı ofis veya bulunduğu yer sağlık kabini değil. Bazen böyle algılanıyor. Herhangi bir şekilde sağlık iddeasında bulunulamaz. çünkü ürünler bitkisel gıda takviyeleri.

Ürün kullanımına nasıl başlanır?


Öncelikle aşağı kilo kontrol programına başlamadan hedef belirlemelidir. kaç kilo aşağı kontrol yapmak isteniyor. sonucu takip edebilmek için de boy,kilo,göğüs ölçüsü,bel ölçüsü, basen ve bacak ölçülerini bir kenara yazmak gerekiyor. görsel olarak da sonucu belgelemek hem de teşvik için mutlaka açık ren kıyafetler seçilerek mutlaka kilolu hali resmedilmelidir.çünkü Herbalife beslenmesinde sadece tartı değil protein tarzı beslenme olduğu için kaslar erimediği aksine kaslar da beslendiği için sıkılaşarak kilo kontrolü olacaktır. bu yüzden Herbalife de 5kg sonuç diyet programlarından farklı olarak 10 kg a bedeldir.
Bütün bu hazırlıkları yaptıktan sonra aldığı ürün çeşidine göre Herbalife Distribütörü tarafından kullanım konusunda yönlendirme yapılır. Temel mantık şu minimum kalori optimum beslenme . yani vücudumuz için gerekli tüm besin takviyelerini,proteini karbon hiratı, vitamin ve minareli verirken düşük kalorili beslenme. yani günlük aldığımız kaori miktarını düşürerek vücudun içerden yakmasını sağlamak. bu da nasıl olacak felsefe şu iki öğün F1  Besleyici Shake karışımı  (halk dilinde mama) üç öğün programda tablet varsa her öğünde yemeklerden önce bol suyla tablet, bir öğün normal klasik yemek abartıya kaçmadam, 7-8  fincan Herbalife Bitkisel çayı ve içilebildiği kadar minimum 2-3 lt su. bu kadar basit.

Hazırlanışları; F1 besleyici shake karışımıdan 250 ml yarım yağlı süt ya da tercihe göre sevilen asitsiz bir içecek içine 2 yemek kaşığı katarak iyice karıştırılarak hazırlanır. içine mevsim meyvelerinden katılabilir, buz konulabilir. yemek yerine tavsiye edilen sabah akşam içilecek üzerine mutlaka bol su içilmeli.
Bitkisel lif tabletinden her yemek öncesi 2 şer tablet toplamda günde 6 tablet şeklinde alınacak. burda amaç sindirimi rahatlatmak doğal bitki liflerinden oluştuğu için bağırsak temizliğinde önem arzeder.
Vitamin Ve Mineral'den her yemek öncesi bir tablet yani toplamda 3 adet alınması önerilir. 22 çeşit vitamin ve mineral teşkil eder.

Herbalife Bitkisel Konsantire Çay'dan ise her gün mutlaka soğuk içilir ise 1.5 lt sıcak tercih edilir ise 7-8 fincan içilmelidir. ölçü   bir fincana yarım çay kaşığı katılarak içilebilir. Kıvam ve tad ayarı tamamen kişilerin tercihine bağlıdır.
HER ÖĞÜN ÖNCESİ İLK ÖNCE TABLETLER

2 adet bitkisel lif tableti, 1 adet vitamin ve mineral tableti, bol su ile içilir.
SABAH : Önce tabletleri yutunuz daha sonra 150 mg meyve suyu ya da sütün üzerine 100 mg su ilave ediniz. Toplam karışımınız 250 cc olacak. Ölçü kabına ilave ettiğiniz karışımın üzerine 2 yemek kaşığı formül 1 besleyici soya özlü besleyici shake'den, 1 tatlı kaşığı Kişiye Özel Protein Takviyesinden ilave edip bu karışımı bir iki dakika ölçü kabında çalkalayınız. Shake hazır bir hale gelmiştir. Lütfen yavaş ve ağır ağır içiniz. Shake'inizi bitirdikten sonra üzerine iki su bardağı su içmeyi lütfen unutmayın. Kahvaltı bitti.

ARA : TERMO COMPLETE (yağ yakıcı) tabletinden bir tane alabilirsiniz.

ÖĞLEN: Önce tabletlerinizi yukarıda verilen miktarlarda bol su ile yutunuz, daha sonra ise normal dengelenmiş yemek yiyiniz .Normal öğününüzü sebze-meyve ağırlıklı olarak seçebilirsiniz.

ARA : TERMO COMPLETE(yağ yakıcı) tabletinden bir tane alabilirsiniz

AKŞAM : Sabah yaptığınızın aynısını yapmalısınız . Önce tabletler sonrada besleyici shake'inizi verilen ölçülerde hazırlayıp içiniz ve üzerine su içmeyi lütfen unutmayınız.

HERBALIFE ÇAYINIZ : Günde minimum 7-8 kupa içilmesi gerek. İster sıcak ister soğuk içine şeker katmadan içebilirsiniz.

Öğün aralarında bol bol HERBALIFE çayıından tüketebilirsiniz.

Gün içinde mutlaka 1.5 - 2 litre su tüketmeyi unutmayınız.