Translate

Bu Blogda Ara

21 Haziran 2016 Salı

Ramazan Ayında Herbalife ile Sağlıklı ve Rahat Beslenme




              Ramazan ayının başlamasıyla yeni bir beslenme düzenine geçiyoruz. Acaba oruç tutarken nasıl sağlıklı beslenebiliriz ? Herbalife ürünlerini nasıl kullanabiliriz ?

             Öncelikle sıvı tüketimimizi azaltmamalıyız. İftarda çok fazla su tüketmek yerine çorba ve sebze yemekleri,meyve kompostosu gibi hem kalorisi hem de su içeriği olan yiyecekler bizim için idealdir. İftardan sonra su tüketimimiz sahur bitene kadar 2-2,5 litre olmalıdır. Suyun yanı sıra lifli besinlerin tüketimine de dikkat etmeniz gerekir. İçeriğinde prebiyotik inülin lifi ( sindirimi destekleyen çözülebilir bir prebiyotik lif türüdür. ) ve domates likopeni ( güçlü bir antioksidandır. ) bulunduran Gurme Domates Çorbasından da iftarda rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca yemekten sonra Herbalife Çayını içerek,akşam iftarınızı lezzetli bir şekilde sonlandırabilirsiniz. Elbette kullanmakta olduğunuz besin takviyelerinin kullanımına da devam etmenizi hatırlatmak isterim. Sahurda da,yine aynı şekilde beslenmeye ve yeterli miktarda sıvı alımına dikkat etmeniz gerekir.
Beyaz pilav,ağır şerbetli tatlılardan uzak durmakta yarar var bunların yerine meyve kompostosu,sütlü tatlılar tercih edilebilir ve 1-2 kaşık az yağlı bulgur pilavı yenebilir.
Yemeklerde eğer ramazan pidesinden vazgeçemiyorsanız pilav ve makarnayı menüden çıkarabilirsiniz. Sebze ve et içeren ana yemek gerekli proteini ve vitaminleri almak için idealdir.
Hepinizin sağlıklı bir ramazan geçirmesi dileğiyle.

Prof.Dr.Banu ÇAYCI
Herbalife Türkiye
Beslenme Danışma Kurulu Üyesi


Ramazan süresince Herbalife ile sağlıklı beslenme programı

İftar: Sağlıklı ve protein ağırlıklı ( ızgara et, ızgara köfte , ızgara tavuk ve baklagiller )bir öğün ile orucunuzu açın.Ramazan ayının vazgeçilmezi olan ramazan pidesini az miktarda tüketmeniz önerilir. Pide ile birlikte beyaz pirinç tüketmemeye özen göstermeniz gerekir.

İftar yemeğinizden sonra sahur vaktine kadar 2 – 2,5 litre su tüketmeniz önerilir.

İftar yemeği ile sahur yemeği arasında 2 – 3 bardak Herbalife bitkisel çay tüketilmesi önerilir.

Sahur: 400 ml süt ile birlikte 4-5 ölçü kaşığı Herbalife Formule1 Shake tüketmeniz önerilir.

Damak tadınıza göre Yoğurt ile de tüketim yapılabilir.

Herbalife Bitkisel Lif Tablet kullanıyorsanız iftar ve sahur öğünleri ile birlikte 3 er adet almanız önerilir.

Herbalife Thermo Complete kullanıyorsanız iftar ile sahur arası bir tablet sahur yemeğinden sonra bir tablet alınması önerilir .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder